Sectors

Ajudem a transformar el sector de la construcció transversalment, treballant amb tota la cadena de valor

Preguntes freqüents

A C+A volem resoldre’t qualsevol dubte que tinguis sobre el teu procés de digitalització, a través de BIM.

Sectors

Els nostres clients formen part de sectors com la construcció, arquitectura, enginyeria, indústria i entitats. I el BIM està sent, cada vegada més, un requisit indispensable per a aquests sectors.

Promotors i inversors

El BIM té el poder de crear resultats de major efectivitat i estalvi en el sector immobiliari.

Gràcies a la digitalització d’aquest sector, les empreses poden tenir un major control de les diferents fases de la seva inversió, i obtenir un major enteniment del producte.

El BIM convida als promotors i inversors a poder participar de manera activa en la presa de decisions, sabent molt millor les conseqüències de cada decisió de cada pas realitzat.

Operadors i propietaris

El BIM es posiciona com un suport digital eficaç per a planificar, dissenyar i construir projectes i les diferents renovacions de la seva vida útil.

El BIM permet a aquest sector poder tenir el control del producte, gestionar-lo d’una manera més eficient i estalviar en recursos i inversió en fases com la de manteniment.

Gràcies a aquests avantatges, els usuaris poden obtenir resultats més eficaços i que s’ajunten, a la perfecció, a les necessitats.

Constructors

El BIM és una eina indispensable per a aportar un valor afegit a l’empresa davant els seus clients.

A través del BIM, les constructores poden obtenir els plans necessaris per executar l’obra, analitzar el projecte que s’ha de construir i anticipar futures problemàtiques, fent una correcta anàlisi dels riscos.

A més, permet un major retorn d’inversió, amb un estalvi d’entre 2,5 i 10 vegades més del que s’ha invertit.

Subcontractes

El BIM permet a industrials i instal·ladors a optimitzar el treball.

Una major gestió permet una millor execució, incrementar la seguretat i salut, minimitzar els errors i obtenir una millor eficiència sense augmentar els costos.

Sens dubte, el BIM és un valor afegit per a l’empresa, ja que aporta una major confiança i viabilitat als contractistes.

Arquitectes i enginyers

El BIM està sent cada cop més demandat pels clients que contracten un servei d’arquitectura i enginyeria.

Digitalitzar aquest sector és sinònim d’obtenir més temps, recursos, oportunitats i, sens dubte, possibilitats.

Gràcies a l’elaboració d’una construcció digital completa, no sols es pot crear el projecte, sinó també prolongar el cicle de vida de l’actiu, ja que s’optimitzen els processos de disseny, es minimitzen els problemes i s’aconsegueix controlar el cost de construcció i manteniment.

Fabricants

El BIM és una eina eficaç per a oferir excel·lents representacions digitals per als seus productes físics.

En digitalitzar productes de manera detallada, per a la construcció, permet que constructores, arquitectes i industrials puguin introduir aquests productes als seus nous projectes, que més tard adquiriran físicament per a fer-los servir en la seva obra.

També permet interactuar més directament amb els clients a través del seu bessó digital, i facilitar la comprensió de les característiques tècniques i de disseny de productes.

Preguntes freqüents sobre el BIM

Building Information Management (BIM) és un procés de planificació, disseny, construcció i gestió d’edificis o infraestructures (actiu) basat en un model digital en 3D. Utilitza una sèrie d’eines i tecnologies per a desenvolupar un model virtual d’un actiu que conté tota la informació relacionada amb el projecte.
Aquesta informació inclou des dels materials fins als detalls constructius, les instal·lacions i els equips, etc.

Aquesta informació es pot compartir fàcilment entre tots els involucrats en el procés constructiu. Això permet que els equips de disseny, construcció i gestió de projectes col·laborin de forma més eficient i s’estalviïn i recursos.

El BIM ofereix nombrosos avantatges:

  • Una major eficiència en la gestió de projectes.
  • Una major precisió en la planificació.
  • Una millor col·laboració entre diferents equips.
  • Una millor gestió de la informació.
  • Una major coordinació entre els diferents proveïdors.
  • Una coordinació més gran entre els diferents proveïdors.
  • La possibilitat de reduir errors, i estalviar temps i costos.

A més, l’ús del BIM millora la integració entre modelització de dades i la planificació real, permetent als usuaris visualitzar i avaluar l’acompliment del projecte abans de la seva construcció. També permet una millor comunicació entre els equips de disseny i construcció, la qual cosa al seu torn facilita la identificació de problemes abans que es produeixin.

Iniciar un procés BIM és sinònim d’una etapa de transformació digital. Apostar per aquesta digitalització significa treure-li partit a una infinitat d’oportunitats d’interacció amb els clients.

El BIM implica, d’una banda, que els productes han de ser modelitzats, i d’altra banda, que les dades d’aquests productes han d’estar identificats, emmagatzemats i transformats segons els requeriments del client. Tot això mitjançant l’ús de noves eines i software.

Els software de BIM més comuns inclouen Autodesk Revit, Autodesk Civil 3D, Autodesk 3DS Max, Bentley Systems MicroStation/Open Buildings, Graphisoff ArchiCAD, Nemetschek AllPlan Vectorworks Architect, Nemetschek Allplan y Dassault Systèmes SolidWorks.

Aquests software ens permeten crear models tridimensionals, interactuar amb les dades del projecte i compartir models i dades entre equips de treball.

Nosaltres t’ajudarem a escollir l’eina que millor s’adapti a tu.